Huizen in een jaar tijd gemiddeld 10.000 euro duurder naar nieuws overzicht

23 Juli 2019

In een jaar tijd zijn de Belgische huizen gemiddeld 3,7 procent, zowat 10.000 euro, duurder geworden. Dat blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Een gemiddeld woonhuis in ons land kost vandaag 260.145 euro, maar in Vlaanderen mag u daar vaak nog een flinke som bijtellen. We hebben de prijzen voor u in kaart gezet.

260.145 euro, zoveel betaalde u in het tweede trimester van 2019 voor een gemiddeld woonhuis in België, 3,7 procent meer dan een jaar eerder. Dat is een vrij forse stijging en die heeft te maken met een ander opmerkelijk cijfer uit de Notarisbarometer: nooit noteerden de notarissen meer transacties dan in het voorbije trimester. Het aantal transacties steeg op een jaar tijd met 7,5 procent. 

Bart Van Opstal, woordvoerder van Notaris.be
"De vraag naar vastgoed ligt heel hoog", zegt Bart Van Opstal van notarisfederatie Notaris.be. "Enerzijds willen mensen profiteren van de erg lage rentevoeten op hypothecaire kredieten. Anderzijds zijn ook beleggers actiever, omdat die op zoek zijn naar meer rendement dan ze krijgen op hun spaarboekje."

Lees het volledige artikel op: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/07/23/huizen-in-een-jaar-tijd-gemiddeld-10-000-euro-duurder-hoeveel-k/
Bron: www.vrt.be

 

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons