Nieuws

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

24 Maart 2020

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen via uw elektronische identiteitskaart of itsme.

Lees meer

Twee maanden extra tijd voor het verlijden van aktes

20 Maart 2020

Notarissen krijgen van de Vlaamse overheid extra tijd voor het verlijden van notariële aktes. De huidige termijnen dreigen door de coronacrisis overschreden te worden.

Lees meer

Vlaamse regering verlaagt registratierechten voor sloop en heropbouw vanaf 2021

21 Februari 2020

De Vlaamse regering verlaagt het tarief van de registratierechten voor de sloop en heropbouw van een gezinswoning vanaf 2021 van 6 naar 5 procent. Daarnaast wordt de bewoningsvoorwaarde die gekoppeld was aan de verlaagde registratierechten versoepeld. Dat heeft minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer

Wat verandert voor uw vastgoed in 2020?

17 December 2019

Voldoende dakisolatie, dubbele beglazing en rookmelders. Vanaf volgend jaar treden er weer een aantal verplichtingen in werking voor uw (investerings)vastgoed.

Lees meer

Zes op de tien Vlaamse woningeigenaars plant geen energiebesparende maatregelen

28 November 2019

Zes op de tien Vlaamse woningeigenaars plannen de komende vijf jaar geen belangrijke energiebesparende maatregel, zoals extra isolatie, hoogrendementsplaats of het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse enquête van het Vlaams Energieagentschap. Financiële aspecten vormen een belangrijke drempel.

Lees meer

Huizen in een jaar tijd gemiddeld 10.000 euro duurder

23 Juli 2019

In een jaar tijd zijn de Belgische huizen gemiddeld 3,7 procent, zowat 10.000 euro, duurder geworden. Dat blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer.

Lees meer

Belg leent alsmaar meer om woning te kopen of te (ver)bouwen

28 Juni 2019

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Het gemiddelde kredietbedrag voor de aankoop van een woning lag in het tweede trimester op meer dan 157.500 euro.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons