Nieuws

Voorzieningen laadpalen verplicht vanaf 11 maart

15 Februari 2021

Er moeten meer laadpalen komen in Vlaanderen, zoveel is duidelijk. Vanaf dit jaar gaat de Vlaamse overheid particulieren en bedrijven meer verplichtingen opleggen.

Lees meer

Handig weetje ivm meeneembaarheid!

02 Februari 2021

Wie zijn woning inruilt voor een nieuwe gezinswoning, kan onder bepaalde voorwaarden het verkooprecht ('registratierechten') dat op de eerste aankoop werd betaald 'meenemen' en het aftrekken van de belasting op de jongste aankoop. Voortaan kan dat tot maximaal 13.000 euro. Het maximaal bedrag voor de meeneembaarheid lag lange tijd vast op 12.500 eu

Lees meer

Brochure nieuwbouwresidentie Dorentveld nu ook digitaal beschikbaar!

09 December 2020

Bekijk nu onze brochure van nieuwbouwproject Dorentveld ook digitaal!

Lees meer

Update ivm mogelijkheid tot plaatsbezoeken!

17 November 2020

Minister Verlinden zet puntjes op de i over plaatsbezoek vastgoed: "Het kan, als niemand anders in het pand aanwezig is"

Lees meer

Werfupdate Dorentveld!

15 Oktober 2020

Werfupdate Dorentveld (Burst) oktober 2020

Lees meer

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

24 Maart 2020

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen via uw elektronische identiteitskaart of itsme.

Lees meer

Twee maanden extra tijd voor het verlijden van aktes

20 Maart 2020

Notarissen krijgen van de Vlaamse overheid extra tijd voor het verlijden van notariële aktes. De huidige termijnen dreigen door de coronacrisis overschreden te worden.

Lees meer

Vlaamse regering verlaagt registratierechten voor sloop en heropbouw vanaf 2021

21 Februari 2020

De Vlaamse regering verlaagt het tarief van de registratierechten voor de sloop en heropbouw van een gezinswoning vanaf 2021 van 6 naar 5 procent. Daarnaast wordt de bewoningsvoorwaarde die gekoppeld was aan de verlaagde registratierechten versoepeld. Dat heeft minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer

Wat verandert voor uw vastgoed in 2020?

17 December 2019

Voldoende dakisolatie, dubbele beglazing en rookmelders. Vanaf volgend jaar treden er weer een aantal verplichtingen in werking voor uw (investerings)vastgoed.

Lees meer

Zes op de tien Vlaamse woningeigenaars plant geen energiebesparende maatregelen

28 November 2019

Zes op de tien Vlaamse woningeigenaars plannen de komende vijf jaar geen belangrijke energiebesparende maatregel, zoals extra isolatie, hoogrendementsplaats of het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse enquête van het Vlaams Energieagentschap. Financiële aspecten vormen een belangrijke drempel.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons