Nieuws

Asbestattest verplicht bij verkoop vanaf 23 november

28 April 2022

Wat al langer aangekondigd is, staat nu vast: het asbestinventarisattest, kortweg asbestattest, komt eraan. Door de publicatie van de vereiste ministeriële besluiten kennen we nu ook de datum van inwerkingtreding. Vanaf 23 november 2022 zal er een informatieplicht gelden bij de verkoop van een pand met bouwjaar 2000 of ouder.

Lees meer

Verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw wordt één jaar verlengd

12 April 2022

 

De verlaagde btw van 6% op sloop en wederopbouw wordt verlengd tot eind 2023 (KB 27 maart).

Lees meer

Vastgoed in 2022 : wat staat er jou te wachten?

27 December 2021

Met het nieuwe jaar in aantocht blikken we vooruit naar de belangrijkste wijzigingen op vlak van vastgoed.

Lees meer

De nieuwe renovatieplicht vanaf 2023, Locals Vastgoed kan u hierbij ontzorgen en begeleiden dankzij hun professionele renovatiecoach!

08 November 2021

Vanaf 2023 wordt renovatie verplicht bij aankoop energieverslindende woning, hoe begin je daar aan? De Vlaamse regering wil dat wie een energieverslindende woning koopt of verhuurt, die woning energiezuiniger maakt. Meer bepaald moeten de slechtste EPC-scores van E of F teruggebracht worden naar een betere score van tenminste D.

Lees meer

Hervorming registratierechten: dit is wat we vandaag weten.

26 Oktober 2021

Hervorming registratierechten, Locals Vastgoed zet de belangrijkste wijzigingen voor jou op een rijtje.

Lees meer

Steeds meer vraag naar groendaken: "Wateroverlast van de voorbije weken bewijst noodzaak"

07 Augustus 2021

Er worden steeds meer groendaken gelegd in ons land. Groendakleggers spreken over een gestage toename. Groendaken zijn niet alleen interessant met oog op isolatie of om de levensduur van een dak te verlengen, maar kunnen ook een rol spelen tegen wateroverlast en droogte. "De klimaatverandering zal de vraag nog doen toenemen", zegt Yves Heirman.

Lees meer

Is een brandverzekering verplicht?

14 Juni 2021

Een brandverzekering, ook wel woningverzekering genoemd, dekt meer dan louter en alleen brandschade. Ook in geval van bliksem-, storm-, waterschade, overstroming, inbraak en glasbreuk kan de brandverzekering tussenkomen. Als huurder of eigenaar van een appartement of huis loopt men immers tal van risico’s. Is zo'n verzekering verplicht? 

Lees meer

Virtueel bezoek modelappartement residentie Dorentveld + uitgebreide fotoreportage NU beschikbaar!

12 Maart 2021

Virtueel bezoek modelappartement residentie Dorentveld + uitgebreide fotoreportage NU beschikbaar!

Lees meer

Voorzieningen laadpalen verplicht vanaf 11 maart

15 Februari 2021

Er moeten meer laadpalen komen in Vlaanderen, zoveel is duidelijk. Vanaf dit jaar gaat de Vlaamse overheid particulieren en bedrijven meer verplichtingen opleggen.

Lees meer

Handig weetje ivm meeneembaarheid!

02 Februari 2021

Wie zijn woning inruilt voor een nieuwe gezinswoning, kan onder bepaalde voorwaarden het verkooprecht ('registratierechten') dat op de eerste aankoop werd betaald 'meenemen' en het aftrekken van de belasting op de jongste aankoop. Voortaan kan dat tot maximaal 13.000 euro. Het maximaal bedrag voor de meeneembaarheid lag lange tijd vast op 12.500 eu

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons